• slayt1

Seyahat sağlık sigortası yaptıranların sayısı arttı

Birçok konsolosluk, vize başvurusunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahat sağlık sigortası yaptırmasını zorunlu tutuyor. Karşılaştırma sitesi Enuygun.com'un analizine göre, her dört sağlık sigortası müşterisinden biri, sadece yurtdışı seyahatleri için sigortalı oluyor. Türkiye'de seyahat sağlık sigortası olan kişi sayısı ise son bir yıl içinde iki katına çıktı.


Enuygun.com'un Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği verilerinden oluşturduğu analize göre, seyahat sağlık sigortası olan kişi sayısı 2010 yılında 375 bin iken, bu sayı 2011 yılında 756 bine yükseldi. 2010 yılında toplam sağlık sigortalılarının %18'ini oluşturan seyahat sağlık sigortası müşterisi sayısı, kaydettiği artışla, 2011 'de toplam sağlık sigorta müşterilerinin %23'ünü temsil eder hale geldi.
 

Uçak bileti satış hizmetlerine tamamlayıcı olarak anlaşmalı acente aracılığıyla seyahat sağlık sigortasını da ekleyen Enuygun.com'un Danışma Kurulu Sigorta Birimi Üyesi Ali Erhan Tamer, "İsteğe bağlı bir sigorta türü olmadığı için, seyahat sağlık sigortası satın alan kişiler bu poliçeye sahip olmakla sağladıkları güvencenin çok farkında değiller. Seyahat sağlık sigortaları yurtdışında 30 bin Euro'ya kadar tüm tedavi giderlerini üstleniyor. Hatta sağlık nedeniyle ilgilenemeyeceğiniz bagajınızı bile güvence altına alıyor" dedi.
Sadece yurtdışı değil yurtiçi seyahatler için de www.enuygun.com üzerinden oldukça uygun fiyatlara sigorta yapılabileceğini belirten Tamer, "Sigortanın yaygınlaştırılması için, sektör düşük primli özel amaçlara yönelik sigorta ürünleri oluşturma çabasında. Seyahat sağlık sigortası da, zorunluluğu bir kenara bırakırsak, bu tip poliçelere oldukça iyi bir örnek teşkil ediyor. Rakamlara göre Türkiye'de her dört sağlık sigortası müşterisinden birini seyahat sağlık sigortaları oluşturuyor" dedi.


Konsolosluklar yurtdışı teminatlı sağlık sigortasını da kabul edebiliyor

İçinde yurtdışı teminatı olan normal sağlık sigortası poliçelerinin seyahat sağlık sigortası yerine geçip geçmeyeceğine de açıklık getiren Tamer, "Konsolosluklar özel sağlık sigortalarını da seyahat poliçesi gibi kabul edebiliyor ancak burada karar tamamen konsolosluğa ait. Teminatı yeterli görmemek, poliçenin gerekli şartları taşımaması ya da buna benzer sebeplerle sağlık sigortasını kabul etmeyen ve seyahat sigortası yapılmasını isteyen konsolosluklara da rastlanabiliyor" diye konuştu.

© Copyright 2011 Tüm hakları saklıdır .Tasarım ve Yazılım hangiacente.com tarafından hazırlanmıştır